Spaanse Tapas

Published Dec 27, 21
4 min read

Tapas

Een goed uitgedachte mise en place (voorbereiding) is echt noodzakelijk. Zeker als je alles alleen doet zoals ik (ik duld bijna niemand in mijn keuken). Ik leg je dan ook uit hoe je dit het beste kunt aanpakken zodat je zo efficiënt mogelijk werkt. Daarbij geef ik je voldoende recepten voor een zeer uitgebreid tapasdiner zodat je niets zelf hoeft te bedenken en uit te zoeken.

En het fijne is… veel tapas kun je al een dag van tevoren maken! Eerste voorbereidingen Verzamel alle recepten en leg per recept vast welke ingrediënten je nodig hebt. Ik doe dat altijd in een Excelsheet. Print de recepten eventueel uit zodat je alles makkelijk zichtbaar bij de hand hebt in de keuken.

De bedoeling is namelijk dat je niet tapa voor tapa gaat bereiden, maar dat je verschillende tapas tegelijk maakt om tijd te besparen. Bestudeer de recepten goed en leg op papier vast welke tapas de meeste tijd kosten en werk zo naar de minste tijd. Zo weet je met welke je moet beginnen en eindigen. Fish and chips recept.

Tapas Recepten

Gazpacho recept   Recept   Tapas recepten, Recepten, HapjesLekkere en simpele Spaanse tapas recepten - Ohmydish


tapas Recepten & Inspiratie - Lekker TafelenLekkere en simpele Spaanse tapas recepten - Ohmydish


Mise en place Begin met alles te snijden en hakken wat vooraf gesneden en gehakt kan worden. Als ik bijvoorbeeld tapas maak voor op een zaterdag, begin ik op donderdagavond al met het snijden en hakken van uien, knoflook, groenten en kruiden en bewaar ik dat luchtdicht afgesloten in de koelkast (Klassiek recept voor lasagne).

Reken uit hoeveel je nodig hebt (gaat bijna altijd per eetlepels) en hak het van tevoren. Ook uien worden in veel tapasgerechtjes gebruikt, maar in het ene recept gesnipperd en in het andere weer in halve ringen. Uien bewaar ik dan ook per recept apart in een vacuümzak (of ziplockbag) en schrijf met een stift op het zakje voor welk gerechtje het is.



Veel gerechtjes kun je een dag van tevoren al maken mits, zoals eerder genoemd, je het wel onder de 7 graden kunt bewaren in de koelkast. Kip liever zelfs op 3 graden. Begin dan met de gerechtjes die een tijdje moeten marineren, meestal vlees en kip. Visgerechtjes moet je echt pas op de dag van serveren zelf maken.

Tapas Avond

Menu In onderstaand menu geef ik aan welke gerechtjes je van tevoren kunt maken en welke echt op de dag zelf moeten. Tapas die warm moeten geserveerd en een dag tevoren kunnen gemaakt, kunnen voor serveren opgewarmd worden in de oven, ca. 15-20 minuten op 180 graden. Je hebt dan uiteraard wel ovenvaste schaaltjes nodig, bij voorkeur echte tapasschaaltjes van rood aardewerk.

Met dit menu op basis van de recepten heb je ruim voldoende voor 4 personen. Voor meer personen kun je zoals gezegd de recepten vermeerderen. Koud kant-en-klaar Deze tapas koop je gewoon kant-en-klaar. Alleen de fuet en de manchego moet je nog even zelf snijden. Schik de vleeswaren en manchego vlak voor serveren op een mooi bord of houten plank.

Lekkere en simpele Spaanse tapas recepten - OhmydishTapas recepten (1.288) - Zelf Tapas maken - Smulweb


Brenda Hoff Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

12 Lekker Italiaanse Hapjes Perfecte Als Aperitivo

Deze makkelijke tapas recepten zijn superleuk en feestelijk om te serveren tijdens een tapas avondje met vrienden. Natuurlijk mét patatas barkas, dé klassieker van de Spaanse tapas hapjes, maar ook de albondigas mogen wat ons betreft niet ontbreken. Onderstaande recepten zijn voor 4 personen, uitgaande dat je alle hapjes maakt.

Tapas kerstmenu: Kerstdiner met kleine hapjes - Francesca KooktGazpacho recept Recept Tapas recepten, Recepten, Hapjes


Daar kan je prima mee aankomen als vrienden komen eten. En als toetje, serveer je gewoon ijs. Lekker makkelijk! Weinig afwas, Deze tapas recepten maak ik allemaal in mijn Philips Airfryer XXL. Yes! Je kan daar zoveel meer mee dan alleen friet en snacks bereiden. Het fijne is dat de gerechtjes supersnel klaar zijn en ook een stuk gezonder omdat je niet zoveel olie nodig hebt.

Ik heb nu 4 verschillende recepten voor jullie bedacht. 4 hele makkelijke recepten, maar die toch een groot succes zijn. Patatas bravas400 gr voorgekookte aardappeltjes1 x recept patatas bravas saus2 el aioli, Zout, Olijfolie Maak de saus volgens het recept. Doe de aardappeltjes in de Airfryer en besprenkel ze licht met wat olijfolie.

Tijd Voor Tapas! - Big Green Egg

Serveer de gehaktballetjes in de tomatensaus en bestrooi met wat verse peterselie. Je kan de gehaktballetjes ook in een pan bakken. Warm geitenkaasje met honing125 gr zachte geitenkaas, Kneepje honing, Takje tijm1 walnoot Doe de geitenkaas in een ovenbestendig schaaltje. Verdeel een kneepje honing een takje tijm en een walnoot over de geitenkaas.

In de oven kan ook, houd dan 8 minuten aan op 200 graden. Serveer met brood. Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer. Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de .

Navigation

Home

Latest Posts

Spaanse Tapas

Published Dec 27, 21
4 min read